Bach bloesem opleiding

BACH BLOESEM OPLEIDING / BACH BLOESEM CURSUS

C.I.N.T. Benelux Opleiding biedt sinds 1996 de unieke geaccrediteerde opleiding Bach bloesemtherapie volgens de methode Dietmar Krämer. In de geaccrediteerde opleiding leer je naast alles over de 38 bach bloesem remedies, ook alles over de meridianen, chakra's, grondbeginselen van de Chinese acupunctuur, verschillen tussen de bach remedies en bloesem remedies.

Bach Bloesem remedies transformeren negatieve gemoedstoestanden in positieve eigenschappen. In de afgelopen jaren heeft onze methodiek vele mensen geholpen emotioneel beter te worden waarbij ook de fysieke klachten worden behandeld. Aan de hand van de unieke 243 huidzones, welke ontdekt zijn door Dietmar Krämer, ben je nog beter in staat en daardoor nog sneller een diagnose te stellen.

Tijdens de opleiding leer je o.a. een goede differentiaal diagnose en anamnese te maken met behulp van onze unieke vragenlijst, antwoordenlijst en vragenlijst. Hierdoor ben je in staat om jouw cliënten in één duidelijk overzicht te laten zien waar de emotionele problemen ontstaan zijn, welke stappen genomen dienen te worden en duidelijk getoond kan worden welke progressie gemaakt wordt. 

Na het afronden van onze unieke geaccrediteerde opleiding Bach bloesemtherapie ben je in staat om cliënten nog beter te helpen en kan je direct aan de slag in jouw praktijk.

In onze Bach bloesem opleiding leer je heel veel over de algemene bach bloesem remedies en Star Remedies kwaliteiten, emotionele kenmerken van de mens in relatie tot de bach bloesem remedies en alle toepassingsmogelijkheden. Je leert dat je niet beperkt wordt door het oude idee dat men slechts 7 bach bloesem remedies mag geven. Onze methodiek is dusdanig solide dat het een echte openbaring is in de zienswijze tot het echt kunnen werken met bach bloesem remedies zonder enige beperking.

In de opleiding Bach bloesemtherapie volgens de methode van Dietmar Krämer leer je ontzettend veel. Het complete leerplan vind je op de pagina Leerplan.

Je kunt ook altijd ons uitgebreide gratis leerplan aanvragen.

EDWARD BACH - Grondlegger van de bach bloesem remedies

Dr. Edward Bach

Edward Bach werd geboren in 1886 in Engeland alwaar hij op zestienjarige leeftijd zijn school verliet en vastbesloten was om arts te worden. Omdat hij van mening was dat hij zijn ouders niet kon vragen om in de kosten te voorzien van de lange medische opleiding besloot hij eerst in de kopergieterij van zijn vader te gaan werken. Drie jaar lang werkte hij in de Bach fabrieken in Birmingham, hetgeen voor hem zeer zware jaren waren.Dr. Edward Bach – Heal Thyself Maar juist in deze moeilijke periode van zijn leven, temidden van zijn medearbeiders, kreeg hij inzicht in het menselijke karakter, dat later de basis zou vormen van zijn toekomstige werk. Bij de arbeiders in de fabriek heerste altijd de angst om ziek te worden. Ziek worden betekende voor hen verlies van werk en inkomsten, zij werkten vaak door omdat ziek zijn ook nog eens een zware last van medische uitgaven betekende. Hij zag ook dat er aan de klachten van de mensen niet veel meer werd gedaan dan het onderdrukken van de symptomen en hem werd duidelijk dat zijn weg zou liggen in een manier van genezing te vinden die lichaam en geest zouden genezen. Dr. Edward Bach was er toen al van overtuigd dat er een eenvoudige geneeswijze gevonden moest worden, één die chronische ziekten zou genezen.

De drang in hem werd telkens groter om de natuur van Wales in te trekken, het land waar zijn voorouders vandaan kwamen. In begin 1930 gaf Edward Bach zijn praktijk op in Londen, vertrok naar Wales en wendde al zijn tijd aan om in de natuur naar geneesmiddelen te zoeken. De sensitiviteit van Dr. Bach was enorm ontwikkeld en door zijn sterke verbondenheid met de natuur voelde hij de helende kracht van bloesems op zijn lichaam en ziel. Tot 1936 ontwikkelde Bach 38 remedies, die ieder refereerde aan een bepaalde gemoedstoestand. De eerste 19 remedies die Edward Bach ontdekte werden geprepareerd volgens de “zonne-methode”. Een zeer eenvoudige methode. Hierbij worden bloesems, die groeien in hun natuurlijke omgeving, op een heldere, zonnige dag ’s morgens vroeg geplukt. De bloesems worden in een glazen schaal, gevuld met water van een uit de omgeving natuurlijke bron, gelegd en wel zo dat de oppervlakte het water helemaal bedekt is. De zon brengt de trillingen van de bloesems over in het water. De bloesems blijven ongeveer drie tot vier uur in de schaal. Dan wordt met takjes of blaadjes van dezelfde plant de bloesems uit het water gehaald. Deze oplossing wordt met dezelfde delen brandy vermengd – dit i.v.m. de houdbaarheid. Stel dat er een halve liter water in de schaal heeft gezeten, die wordt bijgevuld met een halve liter brandy, dan heb je dus een liter “moedertinctuur”. Hiervan worden twee druppels gebruikt om een “stockbottle”ter maken, deze wordt aangevuld met brandy. Omdat niet alle bomen, struiken en bloemen in een seizoen bloeien, waarin veel zon schijnt, werden de andere bloesems bereid volgens de kookmethode: hierbij worden de bloesems 30 minuten gekookt. Als deze afgekoeld zijn wordt alles gefilterd en weer vermengd met dezelfde hoeveelheid brandy en op dezelfde manier afgehandeld als de zonne-methode. Het geweldige van Edward Bach is volgens mij niet alleen de ontdekking van de remedies, maar dat deze 38 remedies de archetypen zijn die te maken hebben met gevoelens b.v. jaloezie, gebrek aan zelfvertrouwen, angst of depressie. Deze gevoelens heeft iedereen op de wereld of je nu in Nederland, Zuid-Afrika of Alaska woont. Deze gemoedstoestanden zijn voor alle mensen typerend. Dit zelfde geldt ook voor dieren en bloemen, bomen enz. Dieren kennen ook angst of jaloezie of willen constant aandacht, planten die je in een andere hoek plaatst kunnen er na een tijdje b.v. verlept uitzien ook al krijgen ze dezelfde hoeveelheid zon en water. Zij kunnen zich ook achtergesteld voelen of kunnen wisseling van plaats niet aan.

 1. De 38 Bach bloesems, ontdekt door Dr. Edward Bach, zijn universele archetypes.
 2. 3 bij elkaar behorende Bach bloesems worden een “spoor” genoemd.
 3. Een spoor heeft een relatie met een meridiaan.
 4. Twee sporen + de bij behorende “uitwendige” Bach bloesems horen, zoals volgens de Chinese geneeswijze en de vijf elementenleer, bij een Element.
 5. Dit wordt een “bach bloesem sporencombinatie” genoemd. Deze werken volgens de Cyclus der Veranderingen
 6. Een “bach bloesem sporencombinatie” heeft weer een relatie met een chakra.
 7. Twee chakra”s hebben ook weer een relatie met elkaar.

Volgens Dietmar Krämer werkt de methode op de volgende niveaus; etherisch, emotioneel en mentaal niveau. Deze worden op verschillende wijze behandeld:

 1. Op etherisch niveau wordt behandeld met kleur- en klanktherapie
 2. Op emotioneel niveau wordt behandeld met Bach bloesems en etherische oliën
 3. Op mentaal niveau wordt behandeld met edelsteentherapie

Accreditatie & Erkenning

Accreditatie en erkenning geven een duidelijk beeld over de kwaliteit van een opleiding. Lees meer over de uitgebreide opleiding en de inhoud.

Opleidingskenmerken

 • Duidelijke lesstructuur
 • Klassikale uitleg & begeleiding
 • Uitleg Methode Dietmar Krämer
 • Dietmar Krämer als docent*
 • Nieuwe Therapieën in de praktijk
 • Leer duidelijke anamnese te stellen

© Copyright - 2024 - C.I.N.T. Benelux Opleidingen BV | Erkende Opleiding, Erkende Bach bloesem opleiding, erkende bach cursus met etherische oliën, edelstenen, metalen, kleuren en klanken volgens Dietmar Krämer

menu